matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania trygonometryczne
Ania:
Rozwiąż równania :
π
π
cos(2x−
) − cos (x +
) =0
6
6
π
sin 3x= sin (x +
)
4
31 sty 00:01
Ania:
31 sty 00:15
Ania:
Czy Ktoś pomoże?
31 sty 21:31
krystek:
π
3x=x+
( przenosisz cos na druga stronę )
6
31 sty 21:33
Ania:
π
AHA CZYLI 2X=
6
π
X=
12
31 sty 22:10