matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
yoł
P@weł:
oblicz wartosc wyrazenia: 2m
3
− m
2
dla m = √3 − 1
30 sty 23:19
ana:
m
2
* (2*m−1) (
√
3
−1)
2
*[2*(
√
3
−1)−1]=(3−2*
√
3
+1)*(2
√
3
−3)=(4−2
√
3
)*(2
√
3
−3)=8
√
3
−1 2−12+6
√
3
=14
√
3
−24
31 sty 08:58