Zespolone
siemo: Mam wielką prośbe czy moglby mi ktos wytlumaczyc takie 3 zadanka?
Wyznaczyc elementy i narysowac na plaszczyznie zespolonej:
1. Re(z
3)<=0
3. Re(z
2+2(Imz)
2+2iz)<=0
30 sty 22:59
marcin: odswiezam moj zapytanie. czy moze ktos by mi dal rade jakos pomoc?
31 sty 13:57
wmboczek: z=x+iy
wykonujesz działania
grupujesz wyrazy z i i bez i
wyznaczasz rozwiązania
31 sty 14:34
marcin: tyle to wiem. ale nic mi to i tak nie daje. jak za takie cos sie wg zabrac?
31 sty 14:42
wmboczek: z3=(x+iy)3=x3+3x2iy+3xy2i2+i3y3
Re(z3)=x3−3xy2≤0
x(x2−3y2)≤0
(x2=3y2)⇔|x|=±√3|y| i to będą obszary pomiędzy prostymi
31 sty 14:50
marcin: nic i tak z tego nie kumam. ale ok. przesledze to powoli jeszcze

dzięki. a te pozostale 2 da
rade cos wymyslic?
31 sty 14:57
marcin: odswieze troche

czy moglby mi ktos cos pomoc z 3 p[rzykladem?
5 lut 17:23