granica
ANJA: granica:
czy liczac to regula L'Hospitala wyjdzie 0?
30 sty 22:17
ANJA: ?
30 sty 22:23
bart: nie
30 sty 23:01
bart: wyjdzie 2
30 sty 23:01
pigor: ...

lub tak
| | sin5x−sin3x | | | |
limx→0 |
| = limx→0 |
| = |
| | x | | x | |
| | 2sinx cos4x | | sinx | |
limx→0 |
| = limx→0 2 * |
| * cos4x = 2 * 1 * cos0 = 2 *1 = 2 . |
| | x | | x | |
...
30 sty 23:12
ANJA: skad sie wzielo to rozwiazanie, co to zametoda?
moglby ktos to wyliczyc hospitalem?
30 sty 23:30
pigor: ,,, proszę bardzo Pani każe , sługa ...

musi :
| | 5cosx−3cosx | |
... H= limx→0 |
| = 5*1−3*1= 2 |
| | 1 | |
30 sty 23:39
ANJA: jakie to banalne

dziekuje!

)))
31 sty 00:16