Co to są osie odcięte układów współrzednych?
Sławek.: Co to są osie odcięte układów współrzednych?
30 sty 20:42
Też chcę inny nick! : oś X
oś Y− oś rzędnych
30 sty 20:43
Sławek.: nie kumam?
30 sty 20:45
Też chcę inny nick! : No inna nazwa. Zamienna taka
30 sty 20:45
Sławek.: czyli co to są właściwie osie odcięte? xD Bo dalej niewiem

Aha i przy okazji możesz mi powiedziec jakie jest równanie osi x a jakie jest równanie osi y.
Musze wyznaczyć styczne do pewnego okręgu , które mają być równoległe do osi odciętych
współrzędnych .
30 sty 20:48
30 sty 20:51
Sławek.: a jak wyznaczyć prosta równoległą do osi odciętych, czyli do osi x?
30 sty 20:53
ICSP: to funkcja stała w postaci y = c gdzie c jest jakąś liczbą ∊ R
30 sty 20:54
Sławek.: kurde. to bez współczynnika a chyba sobie nie poradzę.
30 sty 20:56
ICSP: a = 0
30 sty 20:56
Też chcę inny nick! : y=ax+b i w przypadku prostej równoległej do osi X=> a=0 , więc postać y=b
Tak?
30 sty 20:57
Sławek.: hmm.

Dobra coś pokombinuje.
Ale dzięki za pomoc
30 sty 20:59
Też chcę inny nick! : 
Nie kombinuj, tylko myśl!
30 sty 21:02
Eta:
Pojawił się "kot admin" ?
30 sty 21:03
Też chcę inny nick! : Ja wolę część z "Co ja pacze"
30 sty 21:04
ICSP: Witaj
Eta
Już nie jestem kotem adminem

Wróciłem do mojego starego nicku
30 sty 21:05
Eta:
Mnie kojarzy się z ........."Co ja

"
30 sty 21:05
Też chcę inny nick! : 
Coś w tym jest...
30 sty 21:10
ICSP: no wiesz

Chyba nie jestem aż taki slaby
30 sty 21:12
fgghfgh:
17 lis 22:41