matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proste szybkie pytanie
True:
ja mam takie proste szybkie pytanie: czy (z+t)*xy = (zx+tx)*y?
30 sty 20:34
Trivial:
czy (a+b)*c = ac + bc?
30 sty 20:34
meka:
tak !
bo zxy+txy=zxt+txy L=P
30 sty 20:36
True:
super, dzieki
30 sty 20:37