Pomoc
Monika: Pomocy. Jak rozwiązać taki układ
−x4 + x2≤0
Odpowiedź
(−∞ −1> U <1 +∞) U {0}
30 sty 19:12
Aga1: tak
30 sty 19:13
Eta:
To nierówność! ......... jaki układ?
30 sty 19:13
Monika: Ale chodzi mi jak to rozwiazać żeby dojść do takiej odpowiedzi. Przepraszam, nierównośc
30 sty 19:14
Monika: −x2(x−1)(x+1)≤0
x=0 x=1 x=−1
ale jak to narysować ? Tak jak rysuje się wielomiany ?
30 sty 19:15
Monika: Bo gdy rysuje wychodzi mi (−∞,1>
30 sty 19:17
Aga1: tak.
30 sty 19:17
Monika: Aha, juz zaczaiłam

Przepraszam za problem
30 sty 19:21