pooomoocy!!!
humanistka: Funkcja f(x) jest określona wzorem : f(x)= x+2 dla x należącego <−1,1) ; f(x) = −(x−1)2
dla x należącego <1,3>:
a) sprawdź czy liczba a = 0,25 −0,5 należy do dziedziny funkcji f(x),
b) oblicz f(2) orac f(3)
c)podaj rozwiązanie równania f(x)=0
d) zapisz zbiór wartości funkcji f(x)
30 mar 16:36
tim: D
f <−1,3>
| | 1 | | 1 | |
0,25−12 = |
| = |
| = 2 |
| | √0,25 | | 0,5 | |
30 mar 16:42
humanistka: a mógłby mi ktoś okładnie krok po kroku rozwiązać te zadania bo ja z matmą nie zabardzo
.
30 mar 16:50