matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
awdawda
bum:
1+tg
2
(
π−x
2
) = [ 1+tg
2
(
π−x
2
) ]
2
Przenosze prawą na lewą , skracam , mnoże wychodzi tg (
π−x
2
) = 0 t=
π−x
2
wychodzi
π−x
2
=kπ i musze pomnożyć przez −2 i przenieść π na drugą stronę ?
30 sty 18:11
bum:
30 sty 18:18
bum:
30 sty 18:29