matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
bardzo prosze o pomoc
mati:
Pilne ! prosze o pomoc w rozwiazaniu takiej pochodnej : 2
pierwiastek z cosx
30 sty 17:34
bart:
u=cosx z=
√
u
w=2
z
1
f'(x)=u'z'w'=−sinx*
*2
√
cosx
ln2
2
√
cosx
30 sty 17:37