matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
elpe:
dany jest ciąg o wyrazie ogólnym a
n
=(n+3)!−(n+2)! \\(n+3)!+(n+2)! oblicz wartosc dla a
1
0
0
30 sty 17:28
elpe:
ref.
30 sty 18:13
wmboczek:
4!−3!=3!(4−1) 4!+3!=3!(4+1) a
n
=n+2/n+4 a
100
=51/52
30 sty 18:25