matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pomocy
Natalia:
zadanie 1. dane jest wyrazenie wymierne W(x)=
2x
x−3
. Wartosc tego wyrazenia dla x=
√
7
jest równa
zadanie 2. dany jest wielomian W(x)=x
3
−2x
2
+5x−9. wartosc tego wielomianu dla x=−
√
2
jest równa ?
30 sty 16:42
Natalia:
pomoze ktos
30 sty 16:58
Ania:
zad 1. liczysz W(
√
7
) zad2. liczysz W ( −
√
2
)
30 sty 17:00