WSPÓŁCZYNNIK
OLIWIA/////////OLIWIA//: PODAJ STOPIEŃ ,WSPÓŁCZYNNIK PRZY NAJWYŻSZEJ POTĘDZE ORAZ WYRAZ WOLNY WIELOMIANU w BEZ
WYKONYWANIA MNOŻENIA
W (X) = (X−1) (X−2) (X−3)
30 sty 16:15
Aga1: a3=1, a0=−6.
30 sty 16:16
Aga1: st.w(x)=3
30 sty 16:17
OLIWIA/////////OLIWIA//: DZIĘKI
30 sty 16:20
OLIWIA/////////OLIWIA//: WYZNACZ WIELOMIANY
2
F(X) =U(X) *W(X) ORAZ G(X) =[U(X)] −W(X)
2 4 3 2
a) U(X)=X =3X−−1 . W(X) X −− 6X −− 2X
4 2 3 2
b) U(X)= X −− X +1, W(X)= −−6X =2X −−1
3 2 2
c) U (X) = X −− X +X+1. W(X)= 3X− −2X=1
30 sty 17:20