PROSZE O SPRAWDZENIE!!!
kukur: rzucono monetą czterokrotnie. oblicz prawdopodobienstwo zdarzen,gdy:
a) wypadnie conajmniej 5 oczek w jednym rzucie
b)wypadnie 6 oczek w pierwszym rzucie
c) suma oczk w dwóch rzutach jest parzysta
d) suma oczek w dwóch rzutach wynosi 11
prosze o sprawdzenie



N= 6
2=36
A) P(A)= 16/36=8/18=4/9
B) P(B)=5/36
C) P(C)=18/36=1/2
D) P(D)=4/36=1/9
30 sty 13:23
Aga1: Chyba rzucono kostką i to dwukrotnie.
30 sty 13:24
30 sty 13:28
Aga1: Wypisz zdarzenia
Tylko c) zgadza się
30 sty 13:33
kukur: a) 5,1 5,2 5,3 5,4 1,5 2,5 3,5 4,5 6,1 6,2 6,3 6,4
1,6 2,6 3,6 4,6
b) 6,1 6,2 6,3 6,4 6,5
d) 5,6 6,5 6,5 5,6
30 sty 14:16
Aga1: a) jeszcze 5,5 ; 5,6; 6,5; 6,6
b) jeszcze6,6
d)5,6; 6,5.
30 sty 14:32
Artur z miasta Neptuna:
| | 42 | | 20 | |
A) P(A) = 1− P(A') = 1 − |
| = |
| |
| | 36 | | 36 | |
30 sty 14:38
kukur: hej, co do a)wypadnie conajmniej 5 oczek w jednym rzucie
to moim zdaniem nie moze byc 5,5 ; 5,6; 6,5; 6,6
bo ma byc w jednym rzucie nie mniej niz 5 a nie w dwóch rzutach
b)wypadnie 6 oczek w pierwszym rzucie
to dlaczego ma byc 6,6, jakma byc 6 w pierwszym, a tu jest i w 1 i 2 rzucie
d) juz chyba d zrozumiałam i bedzie p(d)=2/36=1/18
co do a i b to juz sama nie wiem juz mi sie wszystko miesza, ale jak ktos wie to prosze o
pomoc


z góry dziekuje
31 sty 12:26