matematykaszkolna.pl
jeszcze 1 zadanie z kulami kukur: w urnie są 4 kule białe, 6 czarnychi 5 zielonych. losujemy kolejno po 1 kuli(raz bez zwracania i ze zwracaniem). oblicz prawdopodobienstwo, ze: a) za pierwszym razem wylosowalismy kule biała b)za pierwszym razem wylosowalismy zieloną c)za drugim razem wylosowalismy kule czarną d) dwa razy wylosowalismy kulę białą
30 sty 12:41
Patronus: W jednym zdarzeniu losujemy 2 kule pierwszą bez zwracania, drugą ze zwracaniem? Bo jęsli tak, to nie ma znaczenia jak losujemy druga...?
30 sty 12:47
kukur: dokładnie jest napisane ze− losujemy kolejno po 1 kuli( raz bez zwracania i metode powtarzamy ze zwracaniem)
30 sty 13:03
kukur: to chyba chodzi o to ze raz robimy zadanie gdzie nie wkładamy kuli spowrotem po wylosowanie, a za drugim razem rozpatrujemy tak, ze po wylosowaniu kuli wkładamy ja spowwrotem
30 sty 13:08
Aga1: Jakaś dziwna treść. Nie wiadomo ile kul losujemy. A może są to dwa zadania? 1) losowanie dwóch kul bez zwracania. 2) losowanie dwóch kul ze zwracaniem.
30 sty 13:10
kukur: wydaje mi sie ,ze losujemy po 1 kuli −bez zwracania i robimy a,b,c,d i pózniej tez po 1 kuli tylko ze za kazdym razem wkładamy ja spowrotem
30 sty 13:26
Aga1: Taka treść jest w podręczniku?
30 sty 13:28