Granice ciągu
Tiamat: an = √n2 +32n−1
Obliczyć granicę ciągu. Mam to robić jak lim?
30 sty 09:28
Aga1: tak.
30 sty 09:29
Tiamat: Wyszło mi 12. czy to dobry wynik?;3
30 sty 09:30
30 sty 09:34
Tiamat: ok, dzięki; )
30 sty 09:35
Tiamat: A co się robiło przy symbolach nieoznaczonych? Mam ∞ razy 0. To była ta reguła de Hoscośtam?:3
30 sty 09:40
Aga1: Zależy od przykładu.
30 sty 09:43
Tiamat: an = √4n2 +5n−7 − 2n
30 sty 09:44
Aga1: | | a2−b2 | |
Skorzystaj ze wzoru a−b= |
| |
| | a+b | |
30 sty 09:46
Tiamat: wyszło mi 52 √5 +2
chyba coś pokręciłam: /
30 sty 10:00
Tiamat: oj, ta dwójka na dole jest
30 sty 10:00
Aga1: Oj, coś pokręciłeś.
| | 5 | | 5 | |
granica wynosi |
| = |
| |
| | √4+2 | | 4 | |
30 sty 10:16