matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
PRAWDOPODOBIEŃSTWO
guns:
hej, głowie się nad tym zadaniem od wczoraj i nie nadal nie mam pojęcia jak je zrobic, dlatego prosze o pomoc.
P(A')
=4
P(A)
to prawdopodobieństwo zdarzenia A wynosi...|
1
.i prawidłowa odpowiedzią jest
5
30 sty 07:16
wmboczek:
P(A')=1−P(A) i rozwiąż równanie
30 sty 08:35
guns:
U{ 1−P(A){ P(A) }=4 /*P(A) 1−P(A)=4P(A) 1=5P(A)
1
P(A)=
5
30 sty 09:20