yoł
P@weł: Rzucamy dwukrotnie kostka do gry. Oblicz prawdopodobieństwo, że suma liczby oczek będzie
większa od 7 i w drugim rzucie uzyskamy parzysta liczbę oczek. Proszę o dokładne wytłumaczenie
jestem słaby z prawdopodobieństwa

//
30 sty 03:47
ICSP: Tylko nie prawdopodobieństwo

Wszystko tylko nie to

P.S. Idę spać to pewnie już nikt ci teraz na to nie odpowie

na twoim miejscu też bym się położył jakbym miał zadanie z prawdopodobieństwa.
Pozdrawiam.
30 sty 03:49
P@weł: HAhaha dzieki

spokojnej nocy

ja jeszcze mam trochę zadań do poćwiczenia bo w czwartek
korki z matmy
30 sty 03:53
ICSP: MOżesz popróbować sam.
|Ω| = 36
A = i wypisuj wszystkie zdarzenia.
Na początek uwzględnij warunek drugi i do tego warunku dopierasz liczby np.
zakładam że wypadła 2 na drugiej kostce. Teraz co musiało wypaść na pierwszej aby suma była
większa od 7 ? Tylko 6 bo 6+2 = 8. Tak samo rozpatrzeć dla 4 oraz 6 na drugiej.
30 sty 03:56
P@weł: ok coś pokombinuje ale zadania z prawdopodobieństwa na noc to zza dużo myślenia
30 sty 03:58
30 sty 04:00