matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zastosowanie całki ozn.
Wojteq66:
Długość krzywej y= sin
3
(t) x=cos
3
(t) t1=0
π
t2=
2
Znam wzór, ale jak to ruszyć ?! Nie było mnie na tych ćwiczeniach i nie bardzo wiem jak takie zdanie zrobić, proszę o pomoc.
30 sty 02:58
gwiazda:
Musisz wyliczyć pochodne po x i po y podstawić do wzoru i obliczyć całkę oznaczoną
30 sty 08:46