Fizyka
Bogdan:

Dwa ogniwa połączono tak jak na schemacie. W obwodzie płynął prąd o natężeniu i=1,5A. Jaka była
SEM drugiego ogniwa, jeśli pierwszego była E1=1,5V, a ich opory wewnętrzne były r=1Ω
29 sty 21:38
Bogdan: proszę o pomoc...
30 sty 01:09
Bogdan: halo?
30 sty 19:39
Sławek:
A jesteś pewien, ze treść zadania jest napisana w całości?
30 sty 19:58
Basiek: Z drugiego Prawa Kirchoffa trzeba zapisać równanie dla "oczka" i powinno wyjść.
30 sty 19:59
Sławek:
@Basiek: A skąd weźmiesz wartość oporu R?
30 sty 20:00
Basiek: Faktycznie nie ma. Może kolega nie dopisał,czy coś? Powinno być...
30 sty 20:07
Bogdan: Sprawdziłem i wszystko jest tak jak w zadaniu, treść się zgadza i rysunek także
30 sty 21:06
Też chcę inny nick! : To ja wysiadam

Wybacz.
30 sty 21:17
Bogdan: Fajnie, a takie zadanie miałem na kolokwium −.−
30 sty 22:46
Też chcę inny nick!: No wiesz, ja chodzę do LO.

Poza tym prąd, to moja pięta Achillesowa. Może jakieś forum z
rzeszą fizykomaniaków?
30 sty 23:11