indukcja... pomocy :(
marysia: Bardzo proszę o pomoc

To jest indukcja,a ja za bardzo nie rozumiem o co w tym wszystkim
chodzi...
Dla n ∈ N n ≥ 2, określoną jako S (n) przez S (n) = (1 − 1/2) × (1 − 1/3) × ... × (1 − 1/n).
Udowodnić, że S(n) = 1/n dla każdej liczby naturalnej n ≥ 2 za pomocą indukcji.
Wiem, że jeżeli sprawdzę implikację (n)=>n+1, to mam: S(n+1)=(1 − 1/2) × (1 − 1/3) × ... × (1 −
1/n)(1−1/n+1)= =1/n(n/n+1)=1/n+1 tylko nie wiem co dalej z tym zadaniem należy zrobić? Czy
mogę prosić o pomoc?