finkcja f(x)=ax^2+x-6 spełnia warunek f(x)<-1
DZIADZIA: Funkcja f(x)+ax2+x−6 spełnia warunek f(x)<−1 dal wszystkich liczb rzeczywistych x .Zatem
A a<−1
B a>0
C a =0
D a < u[1][2]
29 sty 16:10
DZIADZIA: D a< −120
29 sty 16:11
Grześ: policz sobie:
f(x
w)<−1 oraz a<0
| | 1 | | 1 | |
f(xw)=a*(− |
| )2− |
| −6=.... |
| | 2a | | 2a | |
29 sty 16:13
DZIADZIA: 2a*2a=4a2?
29 sty 16:31
Basiek: ax
2+x−6<−1
ax
2+x−5<0
żeby f. przyjmowała zawsze wartości ujemne, to musi być a<0 oraz Δ<0
Δ=1+4*5a= 1+24a
1+20a<0
D.
29 sty 16:32
DZIADZIA: Cześć Basiek

no ten sposób łatwiejszy!
29 sty 16:36
Basiek: I chyba bardziej zrozumiały dla większości. Hej.
29 sty 16:37
DZIADZIA: dziś od rana zawalałem jeszcze polaka lektury streszczenia...powiedz mi jaka jest srednia czasu
jaki powinno się poświecic czytaniu ze zrozumieniem ?
29 sty 16:41
Basiek: Nie wiem. Kiepska jestem w średnich czasach. Wszystkie te matury kończę spokojnie godzinę przed
czasem, co wcale nie oznacza, ze je umiem. Nie potrafię rozkładać czasu

Ale gdzieś koło
połowy?
29 sty 16:44
Basiek: Tu mi koleżanka podpowiedziała, że ok. 60 min
29 sty 16:58
DZIADZIA: zobaczymy co to bedzie...
29 sty 17:02
Basiek: A co by miało być? Matura będzie, zdana będzie. Dobrze zdana będzie, bo być musi
29 sty 17:02
DZIADZIA: czy zero jest liczbą R? lmam dwamiejsca zerowe x1=0 x2=4 x∊R ile ma m.zerowych ta
funkcja?
29 sty 17:14
DZIADZIA:
29 sty 17:16
29 sty 17:17
DZIADZIA: f(x)=x2−4x
29 sty 17:19
Basiek: f(x)= x(x−4) 2 miejsca zerowe

te podane powyżej
29 sty 17:19
DZIADZIA: powiem ci że mam w tej Omedze tak głupie zadania żę koniec dla przykładu
Poparcie dla parti A w sierpniu wyniosło 6%,natomiast we wrzesniu 10%.Poparcie wzrosło
A o 4%
B 0,5%
C o 60%
D o 4 p.p
ta odp D co to jest docholery

?
29 sty 17:26
Basiek: 4 punkty procentowe.

Bo widzisz... o ile wzrosło, ale nie pisze w stosunku do czego, dlatego odp. jest w punktacg
procentowych

Wtedy nie odnosisz się do konkretnych wartości
29 sty 17:31
DZIADZIA: mnie te zadania osłabiają mam nadzieje że są one na wyższympoziomie znasz tą książke?
Wydawnictwo Szkolne Omega
29 sty 17:36
Basiek: Znam

Nie są na szczególnie wysokim poziomie.
29 sty 17:40
DZIADZIA: no ale jak dla kogos kto chce tylko 30%
29 sty 17:41
Basiek: To nie zmienia faktu, że to nie są zadania wyszukane jakieś, na wysokim poziomie

O to
właśnie mnie zapytałeś.
29 sty 17:42
DZIADZIA: Dana jest funkcja F(x)=x2+x2 x∊<−3;3> Dziedzina funkcji g(x)=f(x−2) jest zbiór
<−5,1>
<−1,5>
<−3,5>
(−1,5)
29 sty 17:47
DZIADZIA: z pierwszej funkcji mam x1=−5 x2=5 z drugiej x1=0 x2=2 i nie kumam ocb
29 sty 17:48
Basiek: No, pomyśl, f. przesunęła się o 2 jednostki w prawo...
29 sty 17:48
DZIADZIA: no sie przesuwa −4 , 6?
29 sty 17:54
Basiek: W PRAWO
−3+2= −1
3+2=5
<−1,5> ...
29 sty 17:55
29 sty 17:59
Basiek: A czy ktoś Cię do cholery pyta o miejsca zerowe?! Miejsca zerowe to NIE jest i NIE będzie
dziedzina. !
29 sty 17:59
DZIADZIA:
29 sty 18:01
Basiek: Może zacznij od teorii pewnych zagadnień, potem rób sobie zadania praktyczne itd. Nie wiem, cóż
mogę CI w ogóle poradzić...
29 sty 18:05
DZIADZIA: wiesz co nie bede dzis marnował Twojego czasu
przepraszam ale mam dzis wszystkiegob dosc
29 sty 18:06
Basiek: Masz jeszcze 3 miesiące. To kupa czasu, żeby się nauczyć czegoś. Ja trzymam kciuki. Też znikam−
20 zad. rozsz. z matmy, 500 słowek z ang. i lektury z całego romantyzmu. Zapowiada się
cudownie

Powodzenia!
29 sty 18:08
DZIADZIA: Dzięki Pozdrawiam jesteś we wtorek?
29 sty 18:12
Basiek: we wtorki mam ang, więc raczej ciężko.
29 sty 18:13
DZIADZIA: Bede wpadał z większą mocą
29 sty 18:17
Basiek: Wiesz co? Tu jest sporo ludzi, nie musisz czekać akurat na mnie, na pewno ktoś chętnie Ci
pomoze
29 sty 18:18
DZIADZIA: yhy ale nie wszyscy maja tylke cierpliwosci co Ty
29 sty 18:31
Basiek: Ja nie jestem cierpliwa... wprost przeciwnie.
29 sty 18:32
DZIADZIA: a powwiedz mi jak mam rozbić q4=30
29 sty 18:37
DZIADZIA: zeby było same q (q
2)
2
29 sty 18:38
Basiek: Nijak. q=4√30
29 sty 18:38
Kejt: lub q=−4√30
29 sty 18:39
Basiek: zawsze zapominam.

oczywiście lub q=−
4√30
29 sty 18:40
DZIADZIA: dziekowac
29 sty 18:44
Basiek: Cholera. Ja idę, bo nigdy tego nie wyłączę

Paaaaaaaaa.
29 sty 18:45