równania
emkasahdy:
zad4
oceń prawdziwość zdań
A.równanie 2(π−3)+3(2−3π)=0 jest równoważne równaniu 7π=0 PRAWDA/FAŁSZ
B równanie 3(2π−4)−2(2−3π)=2(3π+2)jest równoważne równaniu 3π=10 PRAWDA/FAŁSZ
C równanie −3(2−3π)−3π=2(3π−2)+3jest równoważne równaniu 12π=5
zad5 oceń prawdziwość zdań
A.rozwiązaniem układu równań −π+y=π+y=0 jest para liczb (π,y)=(−3,3). PRAWDA/FAŁSZ
B rozwiązaniem układu równań− 2a−3b=12−3a+2b=−13 jest para liczb(π,y)=(3,−2) PRAWDA/FAŁSZ
C rozwiązaniem układu równań− −2π+5y=−19π+y=−5 jest pra liczb (π,y)=(−2,−3) PRAWDA/FAŁSZ
PROSZĘ O POMOC

I O OBLICZENIA NIE ROZUMIEM TEGO:( potrzebuje to na dzisiaj