matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
arcsin
Tiamat:
Oblicz: 1)arcsin0 2)arcsin1 22)arcsin
√
3
Mógłby ktoś wytłumaczyć jak to się robi, bo nie ogarniam? Bardzo proszę
29 sty 13:36
Lila:
Odczytujesz z wykresu: 1) arcsin0 = 0
π
2) arcsin1 =
2
π
22) arctg
√
3
=
3
30 sty 20:48