Zadanie z analizy. Ja mam z tego0 pojęcia. Jest to zadanie z egz z sesji
Analiza mat: Proszę sprawdzić że funkcja y=y(x)=Acos2x+Bsin2x, A i B są stałymi. Spełniają następujące
równanie. y"+4y=0
29 sty 13:08
Analiza mat: Potrafi ktoś to okiełznac?
29 sty 13:33
Trivial: y' = ...
y'' = ...
Wstawić do równania i zobaczyć co się stanie.
29 sty 13:34
Analiza mat: Czyli ? Może jeszcze podpowiedz ?
29 sty 13:36
Trivial: Umiemy liczyć pochodne?
29 sty 13:36
Analiza mat: Niestety nie umiemy.

ktoś szybko nauczy ?
29 sty 13:47