| A | B | C | D | ||||
x + | y + | z + | = 0
| ||||
| D | D | D | D |
| A | B | C | |||
=a | = b | = c
| |||
| D | D | D |
| ⎧ | 2a +1b +(−3)c + 1 = 0 | |
| ⎨ | 1a + 5b + (−2)c +1 = 0 | |
| ⎩ | (−1)a + 3b + 4c + 1 = 0 |
| IAxM + ByM + CzM + D| | ||
d = | ||
| √A2 + B2 + C2 |
x−2 y−1 z+3
−1 4 1 = 28{x−2) −3(y−1) −2(z+3) +12(z+3) −2(x−2) +7(y−1) = 26(x−2) + 4(y−1)
−3 2 7
= 26(x−2) + 4(y−1) + 10(z+3) = 0 ⇔ 13x −26+2y−2+5z+15=0 , czyli
13x + 2y + 5z −13 = 0 − szukane równanie płaszczyzny , więc
| |13*(−4)+2*5+5*3−13| | ||
dM = | = ... itd. | |
| √132+22+52 |
widzę, że Aga − akurat z tym sobie nie radzi − a z wieloma jest o.k.
dlatego zgoda, ale ja chcę , aby niektórzy uczyli się na ...
dobrych wzorach − nie
gotowcach , bo to żaden mój gotowiec jak nie wie skąd , co i jak , a ponieważ często nie mają
na czym się wzorować , czyli ściana , zielonego pojęcia , ...
a ja nie mam zamiaru i zwyczaju odpowiadać na głupie pytania jak praktykuje się często na tego
typu forum , bo uważam, że inspiracją , odpowiedzią na takie pytania to nie jest debilny
internet , często debilna nauczyciel (ka) tylko dobry podręcznik , książka , może
także dla myślących ...
inaczej , czyli zdrowo (o czym mogą nawet nie zdawać sobie sprawy)
moje rozwiązania (propozycje), które pewno nie są znowu taką kawą na ławę , choć dla wielu
właśnie...
debilne, i o to mi chodzi , no to tyle , pozdrawiam serdecznie ...