matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna krotka szybka przyjemna
ryan:
oblicz pochodna
2x+9
y=e do potęgi
3x−5
28 sty 23:19
konrad:
2x+9
2(3x−5)−((2x+9)*3)
e
*
=
3x−5
(3x−5)
2
2x+9
6x−10−(6x+27)
e
*
=
3x−5
(3x−5)
2
2x+9
6x−10−6x−27
e
*
=
3x−5
(3x−5)
2
2x+9
−37
e
*
=
3x−5
(3x−5)
2
2x+9
37
−e
*
3x−5
(3x−5)
2
28 sty 23:32
konrad:
to po e to jest oczywiście w potędze
28 sty 23:32
ryan:
dzieki. Extra dzięki
28 sty 23:35