prostopadloscian
Kasandra: dany jest prostopadloscian o przekatnej dlugosci 12.tworzy ona z podstawa kat α=60 stopni
.jeden z bokow podstawy jest rowny 3√2 .oblicz pole powierzchni calkowitej .
28 sty 21:21
VEVO:

x i y wyznacz z sinusa i cosinusa , a reszta to odrobina kreatywności
28 sty 21:33
Hektor:

Korzystając z własności trójkąta prostokątnego, którego miara kąta ostrego jest równa 60
o
otrzymujemy: d = 6, c = 6
√3.
b =
√ d2 − 18 =
√ 36 − 18 =
√ 18 = 3
√2, podstawa jest więc kwadratem.
P
c = 4*3
√2 * 6
√3 + 2 * (3
√2)
2 = ...
28 sty 22:03