matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Dany jest ciąg (an) oblicz a2,a3,a6
michasia:
5−n
Dany jest ciąg (an) określony wzorem an=(−1)
n
dla n=1,2,3,...Oblicza
n
2
+3
a2,a3,a6
28 sty 19:28
michasia:
Proszę o pomoc
28 sty 19:30
Aga1:
Jeśli chcesz obliczyć a
2
wszędzie zamiast n wpisujesz 2.
5−2
3
a
2
=(−1)
2
=
2
2
+3
7
licz dalej.
28 sty 20:09