Proszę sprawdzić
Dorotaz:

Proszę o sprawdzenie, czy dobrze zrobiłam
| | α | |
Niech α będzie kątem między dwiema ścianami czworościanu foremnego. oblicz sin |
| oraz |
| | 2 | |
podaj przybliżona miarę kąta.
rysunek trochę słaby
ponieważ są to trójkąty równoboczne
| | α | | x | | a√3 | | 2 | | 2 | | 1 | |
sin |
| = |
| = |
| * |
| = |
| = |
| |
| | 2 | | h | | 6 | | a√3 | | 6 | | 3 | |
α = 41
0
z góry dziękuję
28 sty 17:37
Dorotaz: nikt nie pomoże?
28 sty 20:49
Aga1: Kąt oznaczony kolorem zielonym nie jest kątem dwuściennym.
28 sty 21:03
Aga1: Kąt oznaczony kolorem zielonym nie jest kątem dwuściennym.
28 sty 21:03
Aga1:
28 sty 21:19