maturka
czarny: znajdź pierwszy wyraz i iloraz ciągu geometrycznego (an), w ktorym
a1+a2+a3=6
i
a1+a3+a5=10,5
28 sty 16:50
czarny : nikt nie pomoże?
28 sty 17:10
wmboczek: układ równań zbuduj i rozwiąż
a1(1+q+q2)=6
a1(1+q2+q4)=10,5
28 sty 17:14
kasik: do tego doszedłem i na tym stanąłem, nie mam pojęcia jak to rozwiązać
28 sty 17:22
kasik: robiłem to samo zadanie i kompletnie nie wiedziałem jak to zrobic
28 sty 17:23
28 sty 17:30
Patryk: z pierwszego oto wyliczyłem teraz wstaw t do 2
28 sty 17:31