matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zbadać ciągłość
koarol:
proszę o pomoc z zad. jak to zrobić po kolei
x
2
−2
f(x)=
modół z (x−2)
28 sty 16:27
Aga1:
Obliczyć granicę jednostronne, jeśli są różne to nie ma granicy w punkcie x=2 i funkcja nie jest ciągła w tym punkcie,
−(x
2
−2)
f(x)=
, gdy x<2
x−2
x
2
−2
f(x)=
, gdy x>2
x−2
28 sty 16:33