matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstrema funkcji 2 zmiennych
addios:
mam problem z zadaniem : Oblicz ekstremum funkcji f(x,y)= −x
2
+ y
2
+2x +2y f'x = −2x + 2 f'y = 2y + 2 −2x + 2 = 0 2y + 2 = 0 x=1 y=1 f'xx = −2 f'yy = 2 nie wiem co trzeba dalej zrobic, prosze o pomoc
28 sty 16:17