28 sty 15:58
Aga1: 0
28 sty 15:59
jacob: a powiesz mi jak z tego czegoś wyszło 0
28 sty 16:08
piter: ponawiam prośbę
29 sty 18:02
wolf:
Mianownik szybciej rośnie niż licznik ⇒ ułamek → 0
29 sty 18:04
pigor: no a formalnie rzecz ujmując wyłączasz tę samą najwyższą potęgę (wybraną ...

spośród potęg
licznika i mianownika ) w liczniku i mianowniku przed nawiasy , czyli
| | | |
...= lim n→∞ |
| = skracasz przez n3 |
| | | |
| | 0 − 0 | | 0 | |
i przechodzisz w nawiasach do granicy otrzymując = |
| = |
| = 0 . ...  |
| | 5 + 0 | | 5 | |
29 sty 18:16
wolf:
29 sty 18:17