Rozwiąż równania
misiek: Bardzo proszę o pomoc tylko z rozwinięciem − będę bardzo bardzo wdzięczny
zad 1 rozwiąż równania
a. −3(x+8)+7=−2x+10(1−x)
b. 20−(2x+3)=12(x−4)−2x
c. x−35=2x−34
zad 2 oblicz
a |−4+2,8|−|212−10|
b (−11−|5|) : |7−8 34|
c |−3|*|4−7|−|12−5|:(−9)
28 sty 14:39
Jolanta: Misiek czego nie wiesz?,jak sie mnozy ?jak sie nawiasy opuszcza? czy jaką liczba jest wartosć
bezwzględna z liczby ujemnej i dpdatniej?
28 sty 16:06
krystek: a) opuśc nawiasy wymnażając
b) analogicznie jak a.
c) pomnóż na "krzyż " LUB obustronnie przez 12
zad 2 I2I=2 I−2I=2 czyli I ..I jest zawsze dodatnia!
28 sty 16:09
misiek: no niestety nie pamiętam już tych wszystkich zasad dokładnie, dlatego proszę o pomoc..
ostatni raz z matematyki korzystałem 10 lat temu...
28 sty 16:44