matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciag
Pablo:
Rozwiązać ciąg: −8
n−1
/7
n+1
27 sty 23:56
Artur z miasta Neptuna:
8
n−1
1
8
n
1
8
−
= −
= −
(
)
n
7
n+1
8*7
7
n
56
7
28 sty 00:13
pigor:
... lub np. tak :
8
n−1
8
n−1
1
8
n−1
a
n
=
−
= −
= −
*
=
7
n+1
7
2+n−1
7
2
7
n−1
1
8
1
8
= −
* (
)
n−1
− ciąg
geometryczny
,
a
1
= −
,
q =
49
7
49
7
28 sty 10:54