ile to jest?
kasia: ile to jest
√64 −
√64/
√3
/ to jest jako kreska ułamkowa
z góry dziękuję
27 sty 22:15
Apuchtin: 0
27 sty 22:17
BLAZEJ_505: √64=8 jest to podpowiedź
27 sty 22:19
ZKS:
0 niby jak?
27 sty 22:20
kasia: ma wyjść (8
√6)/3 tylko coś robię źle bo mi nie wychodzi
27 sty 22:20
27 sty 22:20
kasia: wcześniej żle to zapisałam √64−64/3
27 sty 22:21
kasia: choc mozę nie zle tylko gorzej wyglada
27 sty 22:21
27 sty 22:24
ZKS:
To zapisać nawet poprawnie nie umiesz?
27 sty 22:25
kasia: jak widać i zapisać i wyliczyć nie potrafie bo inny wynik mi wychodzi

√64 − √64/√3= 8 − 8/
√3= 8 −(8
√3)/3 =(24−8
√3)/3
i cos robię zle bo w odp jest że (8
√6)/3 i nie wiem dlaczego co robię źle może ktoś poradzi
27 sty 22:31
gosc: łoojezy aleś pomieszała, za każdym razem inny przykład
27 sty 22:33
kasia: przepraszam po prostu jestem głupia
√64−64/3=
√64−21 i 1/3 =
√42 i 2/3 =
√128/3 = (64
√2)/
√3 *
√3/
√3 = (8
√6)/3
27 sty 22:36
kasia: jestem specjalistką od mieszania
27 sty 22:37
kasia: a teraz jeszcze bardziej obnaże się z moją głupotą
√64−
√64/
√3 a
√64− 64/3się róznią ja myslalam ze to to samo
a skoro nie jest to samo to dlaczego? wiem moze glupie pytanie ale nie wiem
27 sty 22:43
ZKS:
| | √2 | | √6 | |
√64 − (64)/(3) = √64(1 − 1/3) = 8 * |
| = 8 * |
| |
| | √3 | | 3 | |
27 sty 22:48