.
galileo: pochodne − dlaczego f(x)= lnx
3√2 jest 1/
3√2x * [ (2x)
1/3]' = pierwsze wyrażenie
razy 1/3 *(2x)
−2/3*2
27 sty 20:50
galileo: icps pomozesz
27 sty 21:04
sad: pochodna f(x)= lnx 3√2 chcesz policzyc bo nie rozumiem pytania
27 sty 21:09
ZKS:
Napisz porządnie jak wygląda funkcja.
27 sty 21:15
galileo: wiesz co nie rozumiem dlaczego pomimo pomnożenia wyrażenia razy1/3 muszę go jeszcze mnożyć razy
2
27 sty 21:16
ZKS:
Ja dalej nie wiem jak ta funkcja wygląda.
27 sty 21:17
sad: Dokladnie ciezko tu cos zrozumiec z tego
27 sty 21:20
galileo: f(x)=13√2x
27 sty 21:21
ZKS:
Lupy przy sobie nie mam. Zapisz to za pomocą dużego U.
27 sty 21:22
27 sty 21:23
ZKS:
f(x) = (2x)
−1/3
| | 1 | | 2 | |
f'(x) = − |
| * (2x)' = − |
| |
| | 3 * (2x)4/3 | | 3 * (2x)4/3 | |
27 sty 21:28
galileo: a nie jest tu f pochodną potęga ?
27 sty 21:35
ZKS:
To jest pochodna złożona.
27 sty 21:40
galileo: dziekuję za pomoc
27 sty 21:43