Algebra
Kasia: Mógłby ktoś pomóc? Nie wiem jak zacząć. Zad. Wyznaczyć wielomian stopnia drugiego taki, że
w(A)=0 gdzie A = [1 2]
[2 −2]
27 sty 19:58
pomagacz:
W(x) = ax2 + bx + c
A = −2 − 4 = −6
W(A) = 0 ⇔ W(−6) = 0
36a − 6b + c = 0
27 sty 20:05
Kasia: Dlaczego trzeba liczyć wyznacznik?
27 sty 20:10
Kasia: proszę o wyjaśnienie
29 sty 16:11
Kasia: nadal aktualne
29 sty 20:05
Kasia: Prosze o wytlumaczenie
29 sty 21:16
Kasia: naprawdę potrzebuje to zrozumieć
29 sty 22:13
Kasia: Nikt nie wie?
30 sty 14:19
Kasia: proszę
30 sty 22:18