pytanko
gwiazda: Trivial Mam czas na jedno zadanie mi pomóc ?

Z całki krzywoliniowe tw Stokesa.
27 sty 19:02
przymuł: to dawaj jestem na studiach i mogę ci pomóc
27 sty 19:27
przychlast:

ghh
27 sty 19:32
gwiazda: ∫ yz x
2ln(x
2+5x+1)dx+x
2yz dy+2ydz gdzie jest trojkatem A=(1, 1,0) B=(1,−1,0) C(0,0,1)
z tw Stokesa wyszło mi :
∫∫(2−0)dydz+(y−0)dzdx+(2xy−z)dxdy ale co z wektorem normalnym w tym trojkacie?
27 sty 19:36
Trivial:
Patrzyłem twoje ostatnie zadanko i wychodzi mi 0. Masz do tego odpowiedź?

Co to tego zadanka:
Musisz dobrać dowolną otwartą powierzchnię ograniczoną tą krzywą − np. powierzchnię płaską.
Wtedy wektor normalny jest taki sam na całej powierzchni. Możesz go znaleźć wyznaczając dwa
wektory rozpinające i mnożąc je wektorowo.
27 sty 20:03
Trivial:
czyli np.
u = BA = A − B = (0, 2, 0).
v = CA = A − C = (1,1−1).
n = u×v. ← sprawdzić skierowanie.
27 sty 20:06
gwiazda: Które zadanie 0?
AB i AC np?
Bo ja myslalm zeby to zrobic tak AB(0,−2,0) AC(−1,−1,1)
Bo właśnie tego z stoksa nie mialam zadan, z kolem zrobilam bo to proste jest ale trojkatem nie
wiem,
27 sty 20:07
Trivial: 0: to zadanie z GO
27 sty 20:11
gwiazda: n=(2,0 2)
0<x<1 −x<y<x taka parametryzacja ?
27 sty 20:11
gwiazda: Do tego nie mam odpowiedzi mam do innych z GO ale wyszlo mi tez 0 jak dałam β<0,π2>
Bo reszte zadan z GO zrobiłam albo wiem jak robić zamykac jak walec i stozek , a tylko to mi
zostało ten typ zadań.
27 sty 20:17
Trivial: Parametryzacja ze względu na x i y. Łatwo pokazać z geometrii, że z = 1−x.
granice takie jak podałaś chyba.
28 sty 11:51
gwiazda: Zaraz sprawdzę czy wynik jest taki jak z książki jak tak to dam rade z reszta

i zostaną
równania różniczkowe ponad 100 zadań ale 1 rzędu tylko i powtórka 12 działów

dziękuje Ci
28 sty 11:54
gwiazda: Odp się nie zgadza ale to norma bo wyszło mi
−103 a książce {−7}{3}
bo wiem ze na początku się pomyliłam w tw i ma być ∫∫(2−x
2y)dydz+(y−0)dzdx+(2xyz−z)dxdy. Biorę
sie za resztę , i spokojnie już dam radę
28 sty 12:15
Trivial: powodzenia
28 sty 12:24
gwiazda: Nie dziękuję , pociesza mnie fakt , że w książce z 12 działów jest tylko 1540 zadań i pewnie
dostaniemy górnej półki

a równania nie są trudne tam całki więc spoko
28 sty 12:26
Kot admin. Co ja pacze? : Witaj
Trivial 
Nie masz może linku do tematu gdzie tłumaczyłeś mi sprawę z ∑ ?
28 sty 12:30
Trivial: Nie.
28 sty 12:36
Kot admin. Co ja pacze? : Nawet się nie przywitałeś

Totalny brak kultury z twojej strony xD
28 sty 12:38