matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz wielomian w postaci iloczynu czynnikow liniowych
jadzia:
zapisz wielomian w(x)=( x−1)
3
−x+1 w postaci iloczynu czynnikow liniowych
27 sty 17:51
Aga1:
(x−1)
3
−(x−1)=(x−1)[(x−1)
2
−1}=x(x−1)(x−2)
27 sty 17:58