matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zapisz w najprostrzej postaci wyrażenie
aga:
zapisz w najprostszej postaci wyrażenie 1) (a+
2
a
)
2
−(
a
2
−2
a
) 2) (
3
x
+
x
3
)
2
−(
x
3
−
3
x
)
2
27 sty 17:40
Aga1:
2
a
2
+2
a
4
+4a
2
+6
(a+
)
2
=(
)
2
=
a
a
a
2
natomiast
a
2
−2
a
3
−2a
=
a
a
2
Wykonaj odejmowanie.
27 sty 17:46