wielomiany i geometria
POMOCY:
| | x+1 | |
1.Rozlozyc funkce |
| na rzeczywiste ułamki proste |
| | x3+x | |
2. Znaleźć równanie plaszczyzny prostopadlem do plaszczyzn
π
1 2x+3y−z+2=0 i π
2 3x−y+2z−3=0 i przechodzacej przez punkt P=(1,2,3)
27 sty 14:29
Artur z miasta Neptuna:
1)
| Ax2+Bx+C | | D | | x+1 | |
| + |
| = |
| |
| x3 | | x | | x3+x | |
z tego wynika, że:
dla x
3: A + D = 1
dla x
2: B = 0
dla x: C = 1
i rozwiązujesz taki układ równań
27 sty 14:41
Artur z miasta Neptuna:
oczywiście źle zrobiłem
| A | | Bx+C | | x+1 | |
| + |
| = |
| |
| x | | x2+1 | | x(x2+1) | |
dla x
2: A+B = 0
dla x: C = 1
dla x
0: A = 1
i rozwiazujesz
27 sty 14:44
Artur z miasta Neptuna:
wyznaczasz N1 (wektor normalny π1) i N2
Oblicz N1 x N2
powstały wektor N3 będzie wektorem normalny π3 takiej, że π3⊥π1 i π3⊥π2
27 sty 14:48
POMOCY: Dzięki Ci bardzo
wektory normalne z 2x+3y−z+2=0 i 3x−y+2z−3 to (2,3,−1) i (3,−1,2)

i jeżeli zrobie ich iloczyn
wektorowy to potem zapisuje w postaci Ax+By+Cz+D=0 oczywsicie te A,B,C wezmę z wyniku iloczynu
N
1 i N
2 a D wylicze podstawiajac punkt P do rownania?
27 sty 14:57
Karolina: 1) dane sa wielomiany
w(x)=4x 3−2x do kwadratu− 5x+2 oraz 2(x)=x−3
oblicz
a) w(x)+2(x)
b) w(x)−2(x)
c) w(x)*2(x)
d) w(x):2(x)
2) ustal dziedzinę wyrażenia
X
_____________
(x+2)(x−3)(2x−5)
oblicz wartość tego wyrażenia dla x=1 oraz x=−2
3) Pole wycinka koła ma 25cm2, a jego obwód 20cm. oblicz promień wycinka koła
25 maj 16:12
Basia:
⇒Karolina dlaczego "wcinasz się" w cudze posty i tematy ?
napisz własny post
25 maj 16:15
Karolina: Potrzebuję żeby mi to ktoś rozwiązał
25 maj 16:19
Basia: napisz własny post; kliknij "dodaj zadanie" i masz swój własny
25 maj 16:21
Karolina: niestety nie wiem jak to zrobić
25 maj 16:23
25 maj 16:27
Basia: gdy jesteś na stronie głównej forum (nie wewnątrz postu) na górze masz jest napis
Dodaj nowe zadanie
klikasz w niego i tworzysz własny post
25 maj 16:28
Karolina: dzięki
25 maj 16:31