matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice ciągu
Paweł:
2+4+6+...+2n
a
n
=
2n
2
−3n+1
27 sty 09:57
sklozik:
Na góre musisz sobie policzyć sume tych n wyrazów ciągu arytmetycznego r=2 a1=2 an=2n
27 sty 10:27
Paweł:
Moze mi to ktos obliczyc
28 sty 13:33