matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz granice ciągu
basssik:
ln(2
n
+e
n
)
lim
n→
∞
n
27 sty 09:51
Artur z miasta Neptuna:
tw o trzech ciągach
n
ln(e
n
)
ln(2
n
+e
n
)
ln(e
n
+e
n
)
ln e
n
+ ln 2
ln 2
1=
=
<
<
=
=1+
n
n
n
n
n
n
27 sty 12:32
basssik:
dzięki
31 sty 12:57