matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równ.piersza pochodna- obl:
sowa:
(e
x
2
−x
)*
√
4 + x
3
27 sty 02:37
M:
14 lut 15:38
Bo_ra:
1
(e
x
2
−x
*
√
4+x
3
)'=e
x
2
−x
*(2x−1)*
√
4+x
3
+e
x
2
−x
*
*2x
2
=
2
√
4+x
3
x
2
e
x
2
−x
*(2x−1)*
√
4+x
3
+e
x
2
−x
*
=
√
4+x
3
x
2
=e
x
2
−x
[(2x−1)*
√
4+x
3
+
]
√
4+x
3
15 lut 15:50