Funkcja falowa
Stach: Wiec dostalem sobie takie zadanie gdzie mam same dane i niepelna tresc... moze cos pomozecie
Zadanie polega na napisaniu rownania fali
t=0 X
0= 0,03m
A=0,05m
T
jako okres=4s
wiec pomyslalem ze moze ma to wygladac tak
omega=
2piT=1,57 rad/s
x(t)=A sin (omega t)
0,03=0,05 sin(1,57 t) ewentualnie
0,03=0,05 sin(
2pi4 t) wiadomo to sie skroci i bedzie sin(
pi2 t)
ale czy to w ogole ma isc w ta strone czy calkiem zle to rozwiazuje

wydaje mi sie ze to X
0=0,03m jest to odleglosc od źródla wychylenia ale sam juz nie wiem,
komplikuje sprawe to ze nie mam tresci zadania... ale moze ktos genialny na cos wpadnie