matematykaszkolna.pl
rownania Magggdaa: witam jak mam zrobic takie zadania 1−0,3(y−2)= x+2/5 y−3/4=4x+9/20−1,5 algebraicznie i obydwa te przyklady sa klamerka zwiazane
26 sty 23:09
Magggdaa: Prosze sie nie podszywac Nie prawda dalej aktualne Pomocy
26 sty 23:12
Magggdaa: troche nie grzecznie z twojej strony , nie chce calego rozwiazania tylko co i jak mam zrobic
26 sty 23:15
Basiek: ICSP to Ty? W sumie wredny jak zawsze, ale zaimek odmieniłeś poprawnie ("Ci") no i z dużej litery jest napisany... jestem zdruzgotana, naprawdę nie wiem. @Madziu, zapisz to ładnie, bo zapis jest naprawdę niejasny, ciężko to rozwiązać, nie wiedząc, co tam dokładnie jest.
26 sty 23:18
beti: W I równaniu wymnóż 0,3 przez (y−2), a potem obustronnie pomnóż przez 10. W II równaniu − obustronnie pomnóż przez 20. Uporządkuj, zastosuj metodę podstawiania lub przeciwnych współczynników.
26 sty 23:19
Magggdaa: Do Krzychuuu dziekuje za celna uwage tak poziom gimnazjum tylko ze 3 miechy lezalam ze zlamanymi nogami i mam zadania do cwiczen a nie do zadania domowego i poprosilam o pomoc cos w tym zlego ? Do Basiek juz porawie zapis
26 sty 23:23
Magggdaa:
 x+1 
1−0,3(y−2)=

5 
y−3 4x+9 

=

−1,5
4 20 
26 sty 23:31
Basiek: Schemat pisania PODEJRZANIE podobny, jak w przypadku postu domniemanego Admina, @Krzysztofie. @Madziu pierwsze pomnóż *5 5(1−0,3(y−2))=x+1 drugie *20 5(y−3)=4x+9−30 Dowymnażaj to itd. zaraz krok kolejny. emotka
26 sty 23:35
Magggdaa: Dziekuje beti za wskazówki Do Krzychuuu nie jestem typiara mam nadzieje coz do matmy sie nie nadajemy ale do innych rzeczy tak bez kobiet facet by sobie nie poradzil wiec coz jestes zdany na plec piekna a ze umiesz matematyke to plus dla ciebie
26 sty 23:35
Basiek: @Krzychu, jeśli jesteś dobry z matematyki i piszesz w miarę poprawnie w języku polskim, to zgadzam się z Tobą całym sercem itd. , możesz za mnie wyjść.
26 sty 23:41
Magggdaa: Basiek dziekuje bardzo juz wiem jak dalej
Basiek: *ożenić się− jesteś facetem, tak zakładam.
Basiek: @ Madzia− jak coś będziesz jeszcze rozkminiać, to daj znać emotka Powodzenia
26 sty 23:42
Basiek: Ej, ja tu jestem kiepska w tym przedmiocie. Dlatego proponuję Ci ślub. Jako że jesteś tak cudowny, to wyjaśnisz mi kilkaset niezrozumiałych zagadnień, prawda? Poza tym, ja zawsze powtarzam, że wszelkie moje braki urody nadrabiam z nawiązką moją (przecuuudowną!) osobowością. Niech żyje dystans do własnej osoby. emotka
26 sty 23:44
Magggdaa: Dzieki Basiek jak cos to dam znac narazie daje rade wielkie dzieki
26 sty 23:48
Magggdaa: Krzychuu dawaj jeszcze bo zamalo nam ublizasz po pierwsze nie mam starych tylko rodzicow moze troche szacunku .
26 sty 23:50
Basiek: Nie mam starych. emotka Obrzucanie ludzi błotem naprawdę sprawia Ci satysfakcję? Wydaje mi się, że nie. Irytacji i goryczy można pozbyć się (z pożytkiem dla zdrowia) na siłowni emotka @Madzia− nie ma problemu. Trzymam kciuki emotka
26 sty 23:52