równanie
Michał: potrafi ktoś takie cudo rozłożyć na czynniki? najlepiej bez Hornera itd
x4−2x3−x2+8x−16=0
26 sty 22:17
al:
w(−2)=0
26 sty 22:22
Michał: A grupując? Jest na to jakiś patent/metoda ?. Hornerem umiem.
26 sty 22:24
al:
po prostu podziel przez x+2
26 sty 22:27
Michał: no ok.
26 sty 22:27
wolf:
W(−2)≠0
26 sty 22:29
Michał: dobry kawał a już dzielić zacząłem
26 sty 22:32
Michał: hornerem zrobię jak nikt nie ma pomysłu jak można to grupując rozłożyć
26 sty 22:33
Basiek: x3(x−2)−(x−4)2=0
x3(x−2)−(x−2)(x+2)=0
(x−2)(x3−x−2)=0
26 sty 22:35
Aga1: basiek (x−4)2≠(x−2)(x+2)
26 sty 22:37
26 sty 22:37
ZKS:
Basiek czy aby na pewno?
26 sty 22:38
Basiek: Boże... źle ze mną.

Przepraszam, oczywiście, że to bzdura.
"Nie pacz"!
26 sty 22:38
Tragos: uf.. zdążyłaś, już miałem "paczeć"
26 sty 22:39
Basiek: Może teraz udam, że ktoś się pode mnie podszył, co?

Załóżmy taką hipotezę.

Nikt nie "paczył", to w ogóle nie byłam ja...
Dzięki
26 sty 22:41
ZKS:
Właśnie tak myślałem że ktoś się podszył pod Ciebie.
26 sty 22:45
Basiek: Widzisz,
ZKS za domyślność
26 sty 22:46
wolf:
26 sty 22:47
ZKS:
To teraz

zamiast

.

I jak tam decyzja już podjęta z maturą?
26 sty 22:47
wolf: <3 ▱
26 sty 22:48
Basiek: Nie, jako że deklarację składa się do mnie, to dam sobie trochę więcej czasu.

Ale myślę, że
skoro nie mam wyboru, to nie będę wymyślać. Co do jabłek− co za dużo, to niezdrowo.
26 sty 22:49
ZKS:
Czyli jednak podjęłaś decyzję że będziesz pisać angielski i matematykę.

Owoce to same
zdrowie a na pyłki z kwiatów może ktoś mieć alergie.
26 sty 22:52
Basiek: Kiedyś miałam alergię na te cudowne, przenajzdrowsze owoce

Ale skoro tak lubisz

Co do decyzji− czy podjęłam? Raczej nie chce mi się już nic kombinować. Co ma być, to będzie
26 sty 22:57
ZKS:
Też tak sobie mówiłem co ma być to będzie na kolokwiach i widać dobrze na tym wyszedłem.

To
żebyś nie wyszła z wprawy i abyś utrwaliła wiedzę z matematyki może zadanko?
26 sty 23:01
Basiek: Mam jakieś 15 na jutro, żadnego jeszcze nie tknęłam.

A wprawa... mnie by się chyba bardziej
ang. przydało nauczyć, niż tej matematyki
26 sty 23:02
ZKS:
Możesz napisać jakie to 15 zadań jest albo zrobić zdjęcie i wrzucić na serwer jakiś.

Oczywiście angielskiego również nie wolno zaniedbywać.
26 sty 23:07
Basiek: Statystyka, proste zadania, tylko trzeba najpierw je wyciągnąć z plecaka. Ech... jeszcze
wcześnie

Dam sobie radę.
26 sty 23:09
ZKS:
A chyba że to statystyka.

Dobra powoli będę się zbierał bo jeszcze chcę dokończyć rysunek
żeby oddać do sprawdzenia.
26 sty 23:18
Basiek: Dobranoc

Miłego rysowania
26 sty 23:19
ZKS:
Dobranoc i miłych snów życzę.
26 sty 23:22
Mila: Nie widzę całkowitych pierwiastków.
27 sty 00:04