Jedna kwestia:
EwaBt.: Jedna kwestia:
Czy jest różnica między tymi dwoma pochodnymi?
y'=(sin2x*cosx)'
y'=(sin2xcosx)'
czy liczy się tak samo
26 sty 22:10
EwaBt.: Czy liczymy w obu przypadkach z tego samego wzoru?
26 sty 22:12
EwaBt.: ?
26 sty 22:13
EwaBt.: Nie poradziłam sobie, ktoś się podszył po ten nick. Proszę o pomoc
26 sty 22:17
EwaBt.: basiek pomożesz ?
26 sty 22:34
ZKS:
A czy 4x różni się czymś od 4 * x?
26 sty 22:46
kaarol: x≥1
26 sty 22:47
Basiek: Mój nick, tak samo zresztą jak imię, piszę z dużej litery, przez szacunek do własnej osoby

I
nie używam słów takich jak "podszywy", znam podobne "podeszwy".
Ewo niestety to nie jest mój poziom, więc Ci nie pomogę, aczkolwiek mogę powiedzieć, że ta
gwiazdka to tylko róznica w zapisie.

Niczym się nie różnią.
26 sty 22:48
Aga1: Ewo ,musisz zastosować wzór na pochodną iloczynu i wiedzieć, że
(sin2x)'=2cos2x, a (cos2x)'=−2sin2x.
26 sty 22:53